Meer informatie en inschrijven

Over deze cursus

Data en inschrijven (eerst inloggen)
Voor wie?

De landendag is geschikt voor alle medewerkers die meer achtergrondinformatie willen over Somalië.

Lees verder

Wat ga je leren?
Tijdens de landendag gaat de spreker in op verschillende relevante thema’s. Door het bieden van inzichten in - en achtergronden van - het land, worden handvaten geboden die van pas kunnen komen bij de ondersteuning van Somalische cliënten.

Tijdens de landendag is er volop mogelijkheid om inhoudelijke vragen te stellen en met collega’s in gesprek te gaan over een aantal begeleidingsaspecten.


Spreker: Ayaan Abukar

Ayaan AbukarDe landendag wordt inhoudelijk verzorgd door Ayaan Abukar (foto).

Ayaan heeft politicologie en Law & Politics of International Security gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Na een korte carrière als beleidsmedewerker, bij o.a. Vluchtelingenwerk Nederland, maakte ze de overstap naar de journalistiek, met speciale focus op Afrika en migratie. Ze was als journalist en programmacoördinator verbonden aan Vice Versa, het mediaplatform over internationale samenwerking. Ze was tot mei 2024 werkzaam als hoofd programma en marketing bij de Rode Hoed, Felix Meritis en De Nieuwe Liefde (drie cultuurhuizen in Amsterdam).  Haar boek ‘Hotel Mogadishu: een veelzijdig portret van een stad’ verscheen op 1 februari 2024 (Van Oorschot).

Tijdens de landendag zal Marije Jongejan - landenconsulent bij VluchtelingenWerk - ingaan op het actuele asielbeleid voor Somalië en de relevante aandachtspunten. Dit onderdeel duurt ongeveer een uur en is met name relevant voor medewerkers die zich bezighouden met de juridische begeleiding van Somalische asielzoekers.


Vereiste vooropleiding/ervaring vooraf
Geen.

Praktische informatie
  • Klik op 'Data en inschrijvingen' voor data en locaties.
  • Voor de duidelijkheid: aanmelden voor alleen één onderdeel is niet mogelijkje kunt je alleen inschrijven voor de hele landendag. 
  • Koffie, thee en lunch zijn bij de dag inbegrepen.
  • De landendag wordt fysiek (op locatie) gegeven en duurt 1 dag.

Data

Start datum: 1/07/50

Cursus bestanden


Aanmelden ↓

Selecteer een aanmeldmethode
Je moet inloggen om in te schrijven: klik op 'Ga door'